Pages - Menu

Followers

Sunday, December 30, 2012

Perlukah Bulatan bulat di Bandar Penawar?

Pagi semalam semasa suami dan suami nak menghantar anak rumah pengasuh kami hampir bertembung dengan sebuah kereta yg tidak berhenti dan memberi laluan kpd kami kerana waktu itu kami sedang berpusing dan dia datang dari sebelah kiri kami . Namun mujur berkat ayat-ayat suci Milik Allah SWT kami selamat.. 

Sebenarnya dah banyak kali saya membebel pasal bulatan bulat di depan kedai Pak Din Corner tu. Saya rasa ianya terlalu tinggi berbanding mana-mana bulatan yg pernah saya jumpa. Setau saya tujuan bulatan tu dibuat nak memudahkan kereta keluar masuk simpang. Tp dek kerana tinggi sangat di tambah lagi diletak pokok-pokok bunga hiasan bagai lagi tambah tak nampak arah bertentangan. Entah la.. makin lama duk bandar penawar ni.. makin pening dibuatnya. Benda yg sepatutnya memudahkan pun dah jadi mengharu birukan keadaan. 

Saya tau sepatutnya semua pemandu kereta faham peraturan tp kadangkala ada benda lain yg menyebabkan org lain boleh ditimpa bencana. Rasanya dlm pengetahuan saya dah beberapa kali org accident di bulatan tersebut terutama di depan masjid bandar penawar. Agaknya yg bina ni kalau dia sendiri dah accident dan patah kaki kot baru nak tau bahawa pembinaan dia yg sepatutnya menyenangkan penduduk menyebabkan org lain jadi susah.. 

Saya tau mrk yang di arah tanam pokok tu hanya menurut perintah.. tp kalau dah merimbun lebih baik tanam lalang aje ! heheheh emosi tak sudah saya ni.

dah itu aje.. nanti kalau lalu lagi baru sy ambil gambo bulatan tuh :)

No comments: